Pressemeldinger

Mitsubishi Electric Europe B.V. kjøper den svenske klimaanleggdistributøren AQSStyrker Mitsubishi Electrics klimaanleggs- og IT-kjølesystemvirksomhet i Sverige

Denne teksten er en oversettelse av den offisielle engelske versjonen av pressemeldingen, og den er kun ment som et praktisk referanseverktøy. Du finner detaljene og spesifikasjonene i den originale engelske versjonen. Dersom tekstene ikke stemmer overens, er det den originale engelske versjonen som gjelder.

FOR UMIDDELBAR UTGIVELSE nr. 3348

TOKYO, 2. april 2020Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) kunngjorde i dag at det europeiske datterselskapet Mitsubishi Electric Europe B.V. kjøpte 1.april opp alle aksjer i AQS PRODUKTER AB, en komfort-, prosess- og IT-kjølings- og varmepumpedistributør i Sverige, et marked med lovende utsikter.

  • AQS-kontoret

  • Kjøleenhet (solgt av AQS)

AQS, som har solgt kommersielle kjøle- og varmepumpeprodukter i 35 år, har utmerkede tekniske evner og know-how. Til nå har Mitsubishi Electric i hovedsak solgt boligprodukter samt lette kommersielle produkter i Sverige gjennom den skandinaviske grenen av Mitsubishi Electric Europe. AQS har vært hoveddistributør av kommersielle kjøle- og varmepumpeprodukter produsert av Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems (med merkene CLIMAVENETA og RC), som ble kjøpt opp i 2015.

«Vi ønsker AQS velkommen i Mitsubishi Electric-familien. Dette er en spennende mulighet for oss til å styrke og utvide tilbudet vårt på det svenske markedet. Tilskuddet vil komplettere den eksisterende porteføljen vår og gjøre oss i stand til å tilfredsstille den høye etterspørselen i markedet etter nyskapende og energibesparende kjøleenhetsteknologi* enda bedre,» sier Itaru Watanabe, filialdirektør for Mitsubishi Electric Europe B.V (Scandinavia).

Klimaanlegg og varmtvannsvarmepumper for boliger har blitt stadig mer populære i Sverige, hvor folk prøver å bekjempe global oppvarming ved å spare energi. I tillegg blir kjøleenheter i stadig større grad tilpasset for kommersielle kjølesystemer i det svenske markedet. I tillegg har veksten av datasentre i Sverige økt markedet for IT-kjøling betydelig.

Ved å kjøpe opp AQS har Mitsubishi Electric som mål å styrke sin kommersielle virksomhet i Sverige og også å styrke totalløsningsmulighetene til Mitsubishi Electric Europe ved å benytte seg av den nye partnerens know-how.

  1. *En kjøleenhet er en maskin som opprettholder temperaturen ved hjelp av et varmemedium, for eksempel vann, i et sløyfesystem. Det viser generelt til sentralklimaanleggsystemer for bygninger, fabrikker og andre store anlegg.

Oversikt over AQS
NavnAQS PRODUKTER AB (AQS)
BeliggenhetGöteborg, Sverige
Grunnlagt1985
Ansatte12
VirksomhetSalg av klimakontrollutstyr

Oversikt over Mitsubishi Electric Europe
NavnMitsubishi Electric Europe B.V.
KonsernsjefTatsuya Ishikawa
BeliggenhetAmsterdam, Nederland
KapitalbeholdningOmtrent 101 millioner euro (Mitsubishi Electric 100 %)
GrunnlagtJuni 1996
VirksomhetSalg av bil-, klimaanlegg-, fabrikkautomatiserings- og videoinformasjonsutstyr, halvledere og store elektriske maskiner samt anskaffelse av materialer

Oversikt over Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems
NavnMitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A.
KonsernsjefCarlo Grossi
BeliggenhetVeneto, Italia
Kapitalbeholdning10 millioner euro (Mitsubishi Electric 100 %)
Grunnlagt1971
VirksomhetDesigner, produserer og markedsfører innovative, energieffektive produkter og leverer merverditjenester for innendørs klimakontroll (Indoor Climate Control) i kommersielle bygninger og for kjøling (Refrigeration) (ICC&R) av industrielle prosesser og ICT-bruksområder gjennom merkene CLIMAVENETA og RC.

Merk

Merk at pressemeldingene er riktige på publiseringstidspunktet, men de kan endres uten varsel.


Forespørsel

Mediekontakt

Kundeforespørsler