FOR UMIDDELBAR UTGIVELSE nr. 3215

Denne teksten er en oversettelse av den offisielle engelske versjonen av pressemeldingen, og den er kun ment som et praktisk referanseverktøy. Du finner detaljene og spesifikasjonene i den originale engelske versjonen. Dersom tekstene ikke stemmer overens, er det den originale engelske versjonen som gjelder.

Mitsubishi Electrics nye lyssystem etterligner blå himmel, soloppganger og solnedganger

Vil forbedre innendørs belysning med himmellignende dybde og farger tilpasset tiden på dagen for at innendørsområder skal føles større og mer åpne

PDF-versjon (PDF:212.9KB)

TOKYO, 27. september 2018Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) kunngjorde i dag at de har utviklet en innendørsbelysningsteknologi som etterligner den daglige naturlige lysendringen fra soloppgang via blå himmel til solnedgang. Systemet, som består av et tynt panel og en ramme som måler mindre enn 100 mm, omfatter en merkevarebeskyttet kantbelyst metode som utstråler LED-lys fra siden av lyspanelet å oppnå meget naturlig lys med himmelens dybde og farge. Mitsubishi Electric stiller ut den nye teknologien under CEATEC JAPAN 2018 i Makuhari Messe-komplekset i Chiba i Japan fra 16. til 19. oktober. Tidspunktet for den fremtidige kommersielle lanseringen blir kunngjort ved en senere anledning.

Prototype som simulerer blå himmel

Prototypens grunnleggende struktur

Eksempel på bruksområde som takvinduer

Eksempel på bruksområde som takvinduer og vinduer

Moderne arbeidsplasser oppgraderes for å skape komfortable omgivelser som stimulerer og motiverer ansatte. Dette inkluderer forbedring av belysning i kontorer som har formørkede eller tildekkede vinduer eller ingen vinduer i det hele tatt. Mitsubishi Electrics nye system, i motsetning til tradisjonelle LED-lyssystemer, produserer meget naturlig lys, inkludert farger som tilsvarer fargene i soloppganger og solnedganger samt blå himmel, og skaper en dybdefølelse for å få innendørsområder til å føles større og mer åpne.

Hovedegenskaper

1)
Tynn pakke produserer lys med dybde og farger som ligner på ekte himmel
– Kantbelyst panel utstråler LED-lys fra siden for å etterligne himmelens Rayleigh-spredningseffekt, som oppstår når sollyset treffer luftmolekyler i atmosfæren på dagtid og sprer blått lys med kort bølgelengde sterkere enn rødt lys med lang bølgelengde, noe som gjør at himmelen ser blå ut når den sees nedenfra.
– Panel- og rammetykkelsen måler mindre enn 100 mm til sammen, noe som kan sammenlignes med et vanlig lysarmatur, til en rekke bruksområder i kontorer og offentlige bygg. Paneler kan også legges i rutemønster for å dekke store tak.
2)
Etterligner fargene til blå himmel og både soloppganger og solnedganger
– LED-lyskildefarger styres automatisk hele dagen for å etterligne daglige naturlige lysoverganger fra soloppgang via sollys midt på dagen til solnedgang.

Fremtidig utvikling

I tiden fremover vil Mitsubishi Electric utvikle bruksområder som gir behagelig naturlignende lys i kontorer, offentlige bygg og andre miljøer hvor naturlig lys er begrenset eller utilgjengelig.

Merk at pressemeldingene er riktige på publiseringstidspunktet, men de kan endres uten varsel.